Dit wordt het jaar van de kat (20/04/2018)

Wat doe jij als je je onzeker voelt? Als je moeite hebt met een beslissing te nemen? Ik pak mijn schriftje en een pen die lekker vet schrijft. Ik adem enkele malen diep in en uit en laat mijn twijfels en vragen los op het papier. Geen remmen, gewoon laten vloeien. De inkt vermengt zich met mijn gedachten en mijn onzekerheden, ze kristalliseren op het papier. Vaak verschijnt er na anderhalve pagina al een oplossing. Ik zweer het je, het is pure magie.
Maar vroeger verliet ik mij op andere middeltjes; zo heb ik een tijdje de Chinese astrologiepagina’s verslonden. Totdat Stef, mijn man en de meest ‘down to earth’ persoon die ik ken, me eens in een ludieke demonstratie met de tarotkaarten zwaar aan het twijfelen heeft gebracht over de waarde van de astrologie.
Maar laatst viel mijn oog weer op een Chinese horoscoop. ‘2018 wordt het jaar van de hond, het wordt een romantisch jaar waarin waarden als wederzijds vertrouwen, generositeit en trouw zeer belangrijk zijn’. Toen ik dat las, was mijn nieuwsgierigheid weer gewekt. Dit wordt er mij voorspeld:

Katten mogen dit jaar hun zelfvertrouwen door niets laten aantasten. 
Als je ervoor gaat en altijd het beste van jezelf geeft, zal je ook het geluk aan je zijde hebben. Lef en inzet zijn de beste wapens om hindernissen te omzeilen. 
Ook als iets niet naar wens verloopt moet je vasthouden aan die optimistische instelling. 
Dit jaar lijkt ook een ideaal moment om oude plannen die nooit werden verwezenlijkt nog eens uit de kast te halen.

Het mag dan wel het jaar van de hond zijn, met deze voorspelling voel ik dat het mijn jaar wordt, het jaar van de kat. Ik ga mij aan deze voorspelling optrekken en er volledig voor gaan. Voor een keer mag mijn man toch ook eens ongelijk hebben, niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.