Pitchen bij een uitgever (18/05/2018)

De organisatie Creatief Schrijven weet er wel de spanning in te houden. In april was ik er als de kippen bij om me te inschrijven voor de Schrijfdag op 2 juni in de Vooruit in Gent. Het wordt een festival van het geschreven woord. Een literair treffen voor al wie graag schrijft. Nou daarvoor wil ik wel de hele trip naar België maken!

Creatief Schrijven heeft een prachtig druk programma in elkaar gestoken, met workshops, lezingen en infosessies. Je leest er hier alles over.

Waar mijn hart voor sneller ging slaan, is de pitch met een uitgever.  Een unieke kans om aan te schuiven bij o.a. uitgeverij Vrijdag, de Geus, het Balanseer of Clavis.

In de aankondiging stond dat de plaatsen beperkt zijn. Elke kandidaat kan maar één werk voorstellen. Ik kies voor de voorstelling van mijn prentenboek Strandhond. Het verhaal is volgens mij af en de illustraties zijn in de maak.

Op basis van de synopsis die je instuurt, maakt Creatief Schrijven een match met een uitgever. Het komt er dus wel op aan om een krachtige synopsis neer te zetten, eentje die de uitgever zin geeft om je te ontmoeten. Op 16 april duwde ik toch wel met een klein hartje op de verzendknop.

Het was dan wachten tot 15 mei, een datum die in het rood in mijn agenda stond te blinken. Maar eindelijk viel er gisteren dit verlossend bericht in mijn mailbox:

Beste mevrouw/meneer

Goed nieuws! 

Jouw synopsis wist ons te overtuigen.

Op zaterdag 2 juni zul je je manuscript kunnen pitchen bij een uitgever.

 Volgende week bevestigen we jou bij welke uitgever je kunt pitchen (+ het tijdstip).

 

Yes! En Bingo! Van zo’n bericht krijg ik ineens enorm veel energie! Maar nu de datum dichterbij komt, word ik ook wel zenuwachtig. Welke uitgever zal ik ontmoeten? 15 minuten is echt niet lang. Ik heb zoveel te vertellen en te vragen. Krijg ik dat wel klaargespeeld in een klein kwartier?

Mijn schrijfvriendin Joëlle raadde me aan om thuis alvast luidop te oefenen. Kwestie van niet over mijn woorden te struikelen als ik straks de zenuwen niet onder controle kan houden. Een gouden tip. Dus zo meteen ga ik mijn verhaal al eens opzeggen, ik ben er zeker van dat mijn lieve hond Freya wel braaf wilt luisteren.

Uiteraard hou ik jullie via deze blog op de hoogte. Duimen jullie met me mee?

P.S. Wil je zelf ook pitchen? Haast je dan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Schrijf je hier in

 

2 gedachten over “Pitchen bij een uitgever (18/05/2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.