Lefvogels! (14/09/2018)

Afgelopen maanden heb ik intensief geschreven aan een nieuw verhaal. Dat deed ik op vraag van mijn vriendin en kleuterjuf Kristl Snoecx. Dit schooljaar krijgt ze van haar schooldirectie de kans om voor de  tweede keer een kunstproject met de kinderen van alle leerjaren uit te werken.  Kunst als uiting van sociale bewogenheid. Met het project worden de kinderen uitgenodigd om dieper na te denken over bepaalde waarden en dit in een kunstwerk te vatten.

Naast een expositie van alle kunstwerken, verschijnt er ook een prentenboek met als werktitel: ‘Lefvogels!, van Mini-mix naar maxi-max’.

spread 4

De song Blackbird van The Beatles diende als uitgangspunt van dit verhaal. Hierin hekelt Paul Mc Cartney de rassendiscriminatie in de jaren ’60 . De thema’s vrijheid en verdraagzaamheid vormen dan ook de basis van dit prentenboek. Maar ook andere waarden als vreugde, vriendschap en verbondenheid, veiligheid, en zelfs verdriet komen in dit verhaal aan bod.

Van Mini-mix naar Maxi-max is heel goed bruikbaar in de klas. Niet alleen om de bovenstaande waarden ter sprake te brengen. Andere mogelijkheden om rond te werken zijn ook: vogels, natuur, de wereld, gevoelens, kunst.

spread 5

Waarover het gaat? Dat lees je hier.

Kristl maakte de illustraties. Ze is gepassioneerd door kleuren, bovendien experimenteert ze graag met verschillende materialen en technieken, en dat is zichtbaar in haar werk. Dit prentenboek is haar debuut als illustratrice.

spread 2

We hebben het manuscript verleden week voorgesteld aan een aantal Vlaamse en Nederlandse uitgevers. Het aftellen is dus weer begonnen. Duimen dat we een uitgever kunnen overtuigen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.