Tekens die leiden naar het schrijven

Wandelen en schrijven, die twee horen bij elkaar. Schrijfster en literair journaliste, Kathy Mathys, zegt zelfs dat wandelen en dwalen een beter schrijver van je maakt. De herhaalde beweging van armen en benen zou een weldadig effect hebben op neurologisch en fysiologisch vlak. Je kan tijdens het wandelen makkelijker associëren en je creativiteit wordt aangewakkerd.

Ik wandel veel. Met mijn hond. Wandelen kan mijn zinnen verzetten. Het doet goed om even afstand te nemen om dan na een wandeling de tekst met frisse blik te bekijken.

Laatst viel het me op dat in de buurt waar ik woon, heel veel tekens naar schrijven en schrijvers verwijzen. St Cyr-sur-Loire koestert de literatuur!

Het begint al met de naam van de straat waarin ik woon, die is vernoemd naar een bekende roman van Anatole France.

anatole france

En ik hoef de pijlen maar te volgen of ik kom bij Victor Hugo uit😊

weg naar hugo

Die leidt me naar het Parc littéraire, een mooie groene plek waar je in de zomer op een bankje rustig van een boek kunt genieten.

Vandaar loop je in enkele stappen naar ‘le passage des 100 marches’. De passage is bedoeld voor fietsers en wandelaars die hierdoor een shortcut kunnen nemen om veilig het plateau te bereiken waarop St-Cyr-sur-Loire zich uitstrekt. Je moet er wel voor in goede conditie zijn!

pfff

Tijdens het boekenevenement ‘Le chapiteau du livre’, wordt er ieder jaar een auteur verkozen die een van de meer dan 100 treden van de passage mag opvrolijken met zijn naam.

naamplaatje

Er zijn nog heel veel treden vrij, maar ik maak me geen illusies. De kans is zo goed als onbestaand dat mijn naam hier ooit zal prijken …

PS Verdwaaltijd van Kathy Mathys, uitgegeven bij Polis, ISBN 978-94-6310-144-8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.