Dichten uit de boekenkast

Every cloud has a silver lining‘. Het voordeel van deze gedwongen opsluiting ten gevolge van het Coronavirus is dat ik meer tijd vind om creatief bezig te zijn. Het is lang stil geweest aan mijn werktafel. Niet dat ik stil heb gezeten, ik was vooral druk bezig met de inrichting en marketing van onze gîte. Minder met schrijven, tekenen, kleien. Nu de eerste annulaties voor ‘le Voltigeur du Ventoux‘ zich aandienen, komt er ineens tijd vrij. Niet bepaald onprettig, moet ik toegeven.

Bij het opkuisen van mijn mailbox, vond ik een nieuwsbrief van Zintrige terug. Daarin las ik een interessante oefening die me zin gaf om me ook eens aan een gedicht te wagen.

Wist je dat je boekenkast een bron van inspiratie is? Met de titels van jouw boeken kun je mooie combinaties maken en zo je eigen gedicht schrijven. Het leuke is dat je eindeloos kunt variëren en dat je op een heel andere manier met taal aan de slag gaat. Je moet het tenslotte doen met de titels die je voor handen hebt. Een fijne manier om je creativiteit te prikkelen en een goede oefening om je perfectionisme los te laten.

Nou, dat klonk als een aansporing. Ik ben in onze boekenkast gedoken en heb de titels uitgezocht die bij elkaar passen om er een mooi geheel mee te vormen. Dit is het resultaat. Je leest het gedicht uitgeschreven onderaan de foto.

Moet je zeker ook eens proberen!

IMG_20200326_084805

‘t Zal je gezegd worden

Ziek van liefde

De vermaledijde vaders

Heren van de thee

De barbaren

 

Duistere driften

Geheime kamers

Liefde tegen liefde

Vriendendienst

Zout op mijn huid

Nachtschade

 

Een zachte dood

Het teruggevonden licht

Dit verklaart alles

Vader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.