Jean-Claude Mourlevat wint de ALMA prijs!

dav

Jean Claude Mourlevat wint de Astrid Lindgren Memorial Award, wat een onwaarschijnlijk groot nieuws! Een welverdiende bekroning voor zijn uitgebreid en prachtig oeuvre. Daarmee is hij de eerste Franse laureaat sinds het ontstaan van de prijs in 2003.

Ik volg Mourlevat al jaren en heb met veel plezier zijn roman ‘Le combat d’hiver’ vertaald. ‘Rebels bloed’ verscheen in 2008 bij uitgeverij Manteau. Het was mijn debuut. Dat is al 13 jaar geleden. Ondertussen is er veel gebeurd en heb ik niet stilgestaan.

‘Rebels bloed’ is een verhaal over moed, vrijheid, en menselijke waarden. De sterkste personages in dit verhaal zijn vrouwen, zegt Mourlevat. Waarmee hij hommage wil brengen aan alle vrouwen die onze stommiteiten herstellen en het leven mooier maken.

Momenteel werkt hij aan een nieuw verhaal in dezelfde sfeer als Le combat d’hiver, Le chagrin du roi mort en Terienne. Dat belooft!

Ik hoop dat we door deze prijs meer van Mourlevat in het Nederlands mogen lezen en sta al te popelen om te vertalen.

Félicitations Jean-Claude!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.