bio

cropped-20180208_1724261.jpgAls kind droomde ik ervan ballerina te worden, of ook wel dierenarts, architect of journalist.

Het werd ongeveer het laatste. Na mijn studies Criminologie aan de Universiteit van Leuven kon ik meteen aan de slag bij de uitgeverij Wolters Kluwer. Het werden boeiende jaren. Ik begon als redacteur voor politiehandboeken, later kon ik als uitgever enkele mooie handboeken voor monumentenzorg en architecten uitgeven. Uiteindelijk verliet ik de uitgeverij nadat ik vijf jaar als hoofdredactrice een secretaressen vakblad had gerund.

Toen we met heel het gezin voor de eerste keer naar Frankrijk verhuisden, ontdekte ik samen met mijn kinderen de Franse jeugdliteratuur. Geboeid door de kwaliteit en het ruime aanbod, werkte ik enkele jaren als scout voor Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen. Voor Manteau mocht ik enkele Franse young adult romans naar het Nederlands vertalen.

Vertalen geraakte enkele jaren op de achtergrond omdat ik te druk bezig was met anderstaligen Nederlands aan te leren.

Sinds we in een klein en rustig dorpje aan de Loire wonen, heb ik de rust en energie gevonden om te vertalen en te schrijven. Inspiratie vind ik vaak tijdens mijn ochtendjogging, wanneer ik met m’n lieve hond Freya langs het water ren.

Ik hou van alle goede dingen van het leven; sporten in de natuur, koken en lekker eten – uiteraard met een goed glas wijn en het liefst met vrienden aan een gezellige tafel –  en natuurlijk ook lezen (en voorlezen)!

 

PS Wil je meer lezen over mijn ontdekkingen en ontmoetingen in deze prachtige streek van de Loire, kijk dan zeker eens op mijn blog ‘een hondenleven in Tours’.