Bakvis op het Salon (6/12/2018)

Een week geleden ging de 34ste editie van het ‘Salon du livre de la presse jeunesse’ van start in Montreuil. Het wordt beschouwd als de grootste Europese boekenbeurs gespecialiseerd in kinder- en jeugdliteratuur die ook toegankelijk is voor het grote publiek. Dit jaar telde de organisatie 179 000 bezoekers, dat is een record. Het was druk. Het was mooi. Het is voorbij.

affiche

Ik koos zaterdag 1 december uit om er te gaan rondsnuffelen en eens ter plaatse heb ik niets gemerkt van de revolutie die gaande was op de Champs Elysee. Het was op het salon ook vechten om aandacht, maar dan voor de literatuur!

Dit jaar opvallend veel internationale aandacht aldus de organisatie. Ook de Nederlandse en Vlaamse auteurs werden in het zoeklicht geplaatst met een behoorlijk grote stand op het salon.

phares

Les Phares du Nord is een nationale campagne op initiatief van de Nederlandse ambassade in Parijs met de steun van Het Nederlandse Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Ik zag er Bart Moeyaert druk in gesprek. Mijn Nederlandstalige exemplaar van De gans en zijn broer dat ik had meegebracht om door hem te laten signeren, zat in mijn tas te branden. Als een verlegen bakvis ben ik in een boogje om mijn idool heen gelopen. Never meet your heroes, … of een volgende keer dan maar?

PS naar Geronimo Stilton durfde ik wel even te wuiven, en ik kreeg een dikke duim terug 🙂

geronimo

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.